h

Leuk geluidsscherm langs spoor op door en voor de leerlingen Praktijkschool

4 juli 2007

Leuk geluidsscherm langs spoor op door en voor de leerlingen Praktijkschool

Langs het NS-spoor aan de Boerhaavelaan zal na jaren van vertraging spoedig gestart worden met de nieuwbouw van de Praktijkschool. De 2 locaties van de Praktijkschool aan de Lammenschansweg en de Ter Haarkade zullen samengaan in 1 pand aan de Boerhaavelaan. Langs het spoor zullen geluidsschermen geplaatst worden om de leerlingen te beschermen tegen de herrie van de treinen. De SP heeft het idee geoppperd om dit geluidscherm te laten versieren door de leerlingen van de Praktijkschool.

“Sommige mensen ergeren zich aan de graffity op de geluidsschermen,” zegt SP-raadslid Eva de Bakker. “Als we de leerlingen van de Praktijkschool het geluidscherm laten beschilderen, bijvoorbeeld onder begeleiding van kunstenaars, dan kunnen we én ergernis voorkomen én iets leuks bieden aan de nieuwe school.”

Onderwijswethouder Gerda van de Berg omarmde het idee om het scherm voor en door leerlingen te laten beschilderen. Zij zegde toe met de school in contact te treden om te kijken wat mogelijk is. Ook de PvdA wilde het geluidsscherm graag versieren, vooral met het thema Bioscience, duidend op de bedrijven van het Biosciencepark in de Leeuwenhoek.

Eerst moet de school nog gebouwd worden. “De SP hoopt dat dit zo snel mogelijk zal gebeuren, omdat de Praktijkschool al schandalig lang wacht op nieuwbouw,” aldus De Bakker. “Al in de jaren 90 is erover gesproken over nieuwbouw. In de vorige periode is door de gemeenteraad besloten waar de nieuwbouw zou komen. En dan nu eindelijk weer een stap verder. Het is echt hard nodig de huidige Praktijkschool te vervangen, dat heb ik met eigen ogen gezien. We kunnen de leerlingen niet langer in een gebouw in zo’n slechte staat laten zitten. Als de nieuwbouw gereed is, is het een mooi gebaar om de leerlingen hun nieuwe omgeving eigen te laten maken en hen het scherm te laten versieren.”

Meer informatie: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl

U bent hier